Günümüzde kombiler ısıtma ve kullanma sıcak suyunu aynı anda sağladıklarından dolayı neredeyse her daireye girmiştir. Ayrıca merkezi ısıtma sitemlerinin aksine her dairenin kendi ısıtma ve sıcak su ayarını yapabilmesi büyük bir avantajdır. Diğer ısıtma sistemlerine göre büyük kolaylık ve tasarruf sağlayan kombiler düzgün çalışabilmesi için belirli aralıklarla kombi tamir bakım işlemlerinden geçmelidir. Bu konuda yeni teknolojileri yakından takip eden ve karşılaştıkları sorunlara kalıcı çözümler bulan uzman kadromuzdan yardım alabilirsiniz.
Kombi Tamir Bakım
Kombi Tamiri ve Bakımının Önemi
Kombilerin kullanımı özellikle kış aylarından artmaktadır. Fakat uzun süre kullanılmadığından dolayı bakımı yaptırılmadan bir anda kullanılmaya başlanırsa tam kapasitede çalışamaz ve farklı sorunlar çıkarmaya başlar. Bu durum kombinin ömrünü oldukça kısaltır ve bir yerden sonra geri dönüşü olmayan hasarlar çıkarmasını sağlayabilir. Sadece kombinin ısıtması için değil ileriye dönük büyük problemlerin çıkmaması içinde düzenli olarak kombi bakımı yaptırılmalıdır.
Öncelikle kombi tamir bakım işlemleri yaşam konforunuzu artırmak açısından önemli bir yer tutar. Kombilerinin kullanım ömrü uzun olarak gözükse de periyodik olarak kombi bakımı yapılmaması kombinin ömrünün oldukça kısalmasına sebep olabilir ayrıca bu durum kombiler doğalgaz ile çalıştıklarından dolayı olası ve tehlikeli sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Kombinin ömrünün uzaması ve yaşam konforunuzun artması için deneyimli kadromuzla kısa sürede bakımını sağlayabiliriz. Ayrıca kombiler çalıştıkça verimliliğini kaybeder ve bu şekilde zamanla ısınmak için ödenen faturalar oldukça artar. Uzman kadromuz kombinin en düşük doğalgaz tüketimiyle en yüksek verimi sağlamak amacıyla kombi bakımını dikkatle yapmaktadır.
Kombi Bakımı Ne Süreyle Yapılmalı?
Uzmanlarımıza göre kombi tamir bakım işlemleri en azından senede bir kere yapılmalıdır. Uzun süre aralıksız çalıştıkları için küçük sorunların ortaya çıkması kaçınılmazdır. Küçük sorunların ileride daha da büyümemesi için gerekli bütün donanıma sahip olan uzman kadromuz sorunları büyümeden çözmenizde size yardımcı olabilir.
Uzman ve deneyimli kadromuz ile kış aylarında bir sorun yaşamamanız ve evinizin rahatça ısınması için her gün ve her saat bize ulaşabilirsiniz. Kesin ve hızlı çözümlerle garantili bir şekilde kombilerin bakım ve tamirini gerçekleştiren uzman kadromuz ve uygun fiyatlarımızla evinizin konforunu arttırabilirsiniz.
Kombi kaç derecede yanmalı Kombi kaç derecede yanmalı…Evet yaklaşan kış aylarında sık sık karşılaştığımız sorulardan birisidir. Kombi kaç derecede yanmalı sorusundan önce kombi çalışma prensibini biraz açıkladığımızda bu soruya kendi kendimize cevap vereceğiz. Kombiler basitçe yanma odasında ana ısıtmanın gerçekleştiği eşanjör içerisindeki sıcak suyu devir daim pompası yardımıyla peteklere ileten kapalı devre su tesisatından oluşur. Yanma odasındaki…
Details
Kombi Petekleri Isıtmıyor Kombi Petekleri Isıtmıyor sorusunun en güzel cevabı kombi bakımının yapılıp yapılmadığıdır. Kombi bakımının kim tarafından ve nasıl yapıldığıdır. Kombiyi tıpkı arabanız gibi düşünün. Yıllık yapılması gereken bakımı nasıl ki zamanında ve uzman personele yada yetkili servise yaptırıyor isek kombimize de zamanında ve uzman personel yada yetkili servis tarafından bakımlarının yapılması gerekmektedir. Yıllık…
Details
Kombi Bakımı Nasıl Yapılır? Birçok insan zaman zaman kombilerinin kendi kendine çalışmayı durdurduğunu veya kaloriferlerinin yeteri kadar ısıtmadığını söylerler. 50 dereceye ayarlı olan kombide kalorifer peteklerinin en fazla 35 olduğunu söyleyenler bile olabilir. Bunun en büyük nedenlerinden biri gerekli bakım ve temizliğin yapılmamasıdır. Gerekli bakım yapılmadığı taktirde kombi ve kalorifer sisteminin çalışma performansı düşecektir. Özellikle…
Details
KOMBİYİ AÇIP KAPAMAK Kombiyi geceleri kapatıp sabah tekrar açmanın daha fazla yakıt harcadığı söyleniyor, ne kadar doğru? Tabi ki doğru. Diyelim ki evin içerisinde belli bir konfor ortamına ulaştık mesela 60 dereceye ulaştık. Kombiyi kapattığımız zaman tekrar 60 dereceye ulaşmamız için daha fazla yakıt sarfiyatı gerekmektedir. Bundan dolayı da belli oranlarda kombiyi kapatmadan düşük seviyelerde…
Details
Kombi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Kombi seçimi nasıl yapılmalı ? Ev veya iş yerimize kombi almadan önce her zaman marka ve fiyat araştırması yapmamız gerekecektir. Alacağımız kombi de marka fiyat araştırması yapmadan önce üzerinde durulması ve incelenmesi gereken başka konular da bulunmaktadır. Bunlar başlıca,Mahalin Hacmi, Hahalin Havalandırma Durumu, Baca Yapısı, Gaz Tesisat Montaj vs. Bu yazımızda sizlere kombi seçimi yapmadan önce…
Details
Kombilerin Kış Hazırlığı Nasıl Olmalı Kombilerin Kış Hazırlığı Nasıl Olmalı? Kış aylarında bir çok insan zaman zaman kombilerinin kendi kendine çalışmayı durdurduğunu veya kaloriferlerinin yeteri kadar ısıtmadığını söyler. 50 dereceye ayarlı olan kombide bile kalorifer peteklerinin en fazla 35 olduğunu söylerler. Bunun en büyük nedenlerinden biri kombi ve peteklere gerekli bakım ve temizliğin yapılmamasıdır. Gelin Kombilerin…
Details
Bacalı ve Hermatik kombi arasındaki farklar nedir. Bacalı kombi ve hermatik kombi arasındaki farkların en önemlisi bacalı kombiler ihtiyat duydukları temiz havayı bulundukları ortamdan alırlar. Hermatik kombiler ise ihtiyaç duydukları temiz havayı bulundukları ortamla hiçbir ilişkisi bulunmayıp özel tasarlanmış bacası (borusu) ile dış ortamdan almaktadır. Bacalı ve Hermetik kombi arasındaki farklar nedir? Bacalı kombiler pis…
Details
Kombide tasarruf nasıl yapılır? Kombide tasarruf nasıl yapılır? için en büyük etken yalıtımdır. Binamızın dış cephe yalıtımı yoksa bina içerisinde oluşan sıcak hava sürekli bina dışına kaçacaktır. Bu sıcak havanın bina dışına kaçmasını engellemenin tek yolu da dış cephe kaplaması ile bina yalıtımı yapılmalıdır. Ayrıca yalıtım sayesinde doğalgaz faturalarında yüzde 40’a varan tasarruf elde edilmektedir.…
Details
Çift Eşanjörlü mü Yoksa Tek Eşanjörlü mü Kombi Tercih Etmeliyim? Kombiler kullanım amaçları ve kullanım alanlarına göre sınıflandırılır. Farklı modellerde bulunan ve her geçen gün değişen teknolojiye ayak uydurmak zorunda olan makinalardır. Örneğin ilk piyasaya çıkarken kombilerde kullanılan eşanjörün tek olması gelişen teknolojiyle birlikte günümüzde artık yerini çift eşanjörlü kombilere bırakmıştır. Peki eşanjör nedir? Ne…
Details