Kombi Petekleri Isıtmıyor sorusunun en güzel cevabı kombi bakımının yapılıp yapılmadığıdır. Kombi bakımının kim tarafından ve nasıl yapıldığıdır. Kombiyi tıpkı arabanız gibi düşünün. Yıllık yapılması gereken bakımı nasıl ki zamanında ve uzman personele yada yetkili servise yaptırıyor isek kombimize de zamanında ve uzman personel yada yetkili servis tarafından bakımlarının yapılması gerekmektedir. Yıllık yapılması gereken bakımları olan kombiye yapılmayan bu bakımlar sonucu Kombi Petekleri Isıtmıyor sorusunu sürekli etrafımızda duyarız.
Kombi Petekleri Isıtmıyor
Kombi Petekleri Isıtmıyor ise ilk yapmamız gereken en yakın yetkili servise bakım için başvuruda bulunmaktır. Uzman kadro ve deneyimli personelimiz ile yapılacak olan bu bakım size hem daha verimli ısınma hem sorunsuz bir kış ayları geçirme hemde %30′ lara varan yakıt tasarrufu yapmanızı sağlayarak evinizin ek giderlerini düşürecektir.
Peki Neden kombi bakımı bu kadar önemli?
Kombi Petekleri Isıtmıyor… Neden? Kombi peteklere yeterince ısı verebilmesi için yanma odası içindeki yanmanın sağlıklı ve düzenli olması gerekir. Bu işlem için en önemli görev baca fan motoruna verilmiştir. Baca fan motoru dış ortamdan aldığı havayı yanma odasına ileterek sağlıklı bir yanma oluşması için yeterli oksijeni sağlar ve içeride oluşan yanmış karbon gazlarını dış ortama iletir. Bacanın sürekli dış ortamla irtibatı olması sonucu havada bulunan toz ve kirleri de hava ile beraber yanma odasına aktarır. Hem baca fan motoru hem de yanma odasını dolduran bu kirli tozlu hava sağlıklı yanma oluşmasını engeller. Bu durumda hem baca fan motoru performansı azalır ve gürültülü çalışır hemde yanma odasında yeterli hava yerine toz olması kombinin ısıtma verimini düşürerek daha fazla yakıt yakmanıza sebebiyet verir.
Kombi Petekleri Isıtmıyor… Neden? Kombide bulunan basınç tankının görevi ; devrede dolaşan suyun ısınması sonucu oluşan genleşme farkını dengelemektir. Genleşme tankı içindeki olması gereken basınç azaldığında ısı artışlarında denge sağlayamaz ve kombi parçalarını tehlikeye sokarak basınç tankı yokmuş gibi davranıp bar basıncını sürekli yükseltir. Oluşan yüksek basınç sonucunda diğer parçalarını koruyabilmek için emniyet ventilini açarak hem bu fazla basıncı hemde suyu dışarı atar. Kombi bu ventile resetleme işlemi yapılana kadar su damlatmaya başlar.
İşte kombi bakımlarında en önemli bu iki parça ve diğer birçok parçanın görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesi için bu bakımların uzman personel tarafından ve yılda bir yapılması son derece önemlidir.